Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μειώθηκαν σημαντικά τα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική

Κατά 29,2% το πρώτο εξάμηνο του 2014

troxaia

Μείωση στα θανατηφόρα δυστυχήματα κατά 29,2% παρατηρείται το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 στο Λεκανοπέδιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Αττικής.

Για τον σχεδιασμό και τις δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Όπως ενημέρωσαν τον υπουργό, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαναγιώτου, και ο διευθυντής της Τροχαίας Αθηνών, αστυνομικός υποδιευθυντής Γεώργιος Διαμαντόπουλος, κύριος σκοπός είναι η πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται «με εμφανή και διαρκή παρουσία της Τροχαίας σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους», αλλά και με καθημερινές συστάσεις που κάνουν οι τροχονόμοι στο οδικό δίκτυο.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική είναι στόχος και του υπουργείου και όχι η εκ των υστέρων τιμωρία, μετά από ««ενέδρες», δηλαδή κρυμμένους αστυνομικούς και περιπολικά πίσω από θάμνους και στροφές», για τον εντοπισμό των παραβατών.

Ο υπουργός τόνισε, ακόμα, ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων και πέρα από τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών, απαιτείται η αλλαγή νοοτροπίας από τους πολίτες.

Ο ταξίαρχος κ. Παπαναγιώτου υπογράμμισε ότι πρωταρχικός και διαρκής στόχος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, παραμένει «η μείωση του αριθμού των παθόντων και των τροχαίων ατυχημάτων και η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ως πιο αποτελεσματική δράση επιλέχτηκε η έντονη αστυνόμευση και η συγκρότηση ειδικών συνεργείων που θα διενεργούν ελέγχους για την αποτροπή επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδοτών, μέθη κ.λπ.), ή που επιτείνουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα (μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους κ.λπ.), καθώς και ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες, για ΚΤΕΟ, σε φορτηγά, ταξί, έξω από κέντρα διασκέδασης κ.λπ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, παρατηρείται σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα στην Αττική το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται μείωση κατά 29,2% στα θανατηφόρα δυστυχήματα και κατά 28,4% στα σοβαρά ατυχήματα, ενώ μειώθηκαν κατά 33,6% οι νεκροί και κατά 29,7% οι σοβαρά τραυματίες.

By