Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

astiko leoforio apergia mesa metaforas

Νέο, ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς), που θα κοστίζει 1,20 ευρώ (αντί 1,40 ευρώ που ισχύσει σήμερα)

leoforeia

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ  (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) , επαναφέροντας το ενιαίο εισιτήριο , το οποίο είχε καταργηθεί το 2011.

Οι νέες τιμές, που αναμένεται επισήμως να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και να ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνουν:

Νέο, ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς), που θα κοστίζει 1,20 ευρώ (αντί 1,40 ευρώ που ισχύσει σήμερα). Η διάρκεια του θα είναι 70 λεπτά και κάθε επιβάτης θα μπορεί να κάνει δύο μετεπιβιβάσεις.

Η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών διαμορφώνεται στα 30 ευρώ αντί 45 ευρώ, που ισχύει μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, Απόστολος Ραφτόπουλος,«δεν μπορούν οι εταιρείες (συγκοινωνιών) να λειτουργούν ανταγωνιστικά η μία απέναντι στην άλλη» και να υπάρχουν διαφορετικές τιμές εισιτηρίων, ενώ στόχος είναι και ο περιορισμός της «λαθρεπιβίβασης».

By