Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μετά από τις 6 Δεκεμβρίου κρίνεται η τύχη του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού

eopyy

Μετά από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση των αναγκών του ΕΣΥ θα γίνει γνωστό το μέλλον του ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί, η κυρία Μακρή «όταν τελειώσει και η χαρτογράφηση τότε θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες. 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Εν τω μεταξύ φαίνεται πως η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν ανυποχώρητες στις θέσεις τους με τους χιλιάδες ασφαλισμένους να μην μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους και να γράψουν τα φάρμακά τους.

Οι γιατροί έχουν αποφασίσει απεργίες μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις 9 του μήνα αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ούτε βήμα πίσω, και η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει είτε προσέλθουν οι γιατροί σε διάλογο είτε όχι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By