Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετά την αθώωση του θέλει να γίνει δικηγόρος!

 Μετά την αθώωσή του για όλες τις κατηγόριες σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό από όπλο του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν, ο Τζοτζ Ζίμερμαν σκέφτεται το ενδεχόμενο να σπουδάσει ώστε να γίνει δικηγόρος.

zimermanΣύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται δηλώσεις στενών του φίλων, ο Ζίμερμαν σκέφτεται τη δικηγορία προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που αδίκως κατηγορούνται για εγκλήματα, όπως ο ίδιος.

Ο 29χρονος κρίθηκε αθώος για τον πυροβολισμό και τον θανάσιμο τραυματισμό του αφροαμερικανού εφήβου, σε μια υπόθεση που άνοιξε τον εθνικό διάλογο σχετικά με τον ρατσισμό και τη νομοθεσία περί όπλων.

Ο Τζον Ντόνελι και η σύζυγός του Λιάν Μπέντζαμιν γνώρισαν τον Ζίμερμαν όταν αυτός άνοιξε ένα ασφαλιστικό γραφείο στη Φλόριντα, στο οποίο και εργαζόταν η Μπέντζαμιν. Σε δείπνο που είχαν πρόσφατα, η γυναίκα είπε ότι ο Ζίμερμαν σκεφτόταν σοβαρά να εισαχθεί σε νομική σχολή. «Θα ήθελα να βοηθήσω και άλλους σαν και εμένα», είπε η Μπέντζαμιν επικαλούμενη τα λόγια του.

«Όλοι έλεγαν ότι ήθελε να γίνει αστυνομικός, αλλά το ενδιαφέρον του μονοπωλούσε η δικαιοσύνη», δήλωσε στο Ρόιτερς η Μπέντζαμιν. «Το βλέπει ως μια πιθανή καριέρα ώστε να βοηθήσει άλλους που έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με αυτόν».

Ο δικηγόρος του Ζίμερμαν συμφώνησε, λέγοντας «για κάποιο χρονικό διάστημα ήθελε να γίνει αστυνομικός αλλά πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία να εισαχθεί σε νομική σχολή», δήλωσε ο Μαρκ Ο’Μάρα. «Ενδιαφέρεται πραγματικά για τους νόμους και δεν θα με εξέπληττε εάν ακολουθούσε μία τέτοια καριέρα. Ο πατέρας του ήταν δικαστής και αυτός θέλει να γίνει είτε εισαγγελέας είτε δικηγόρος».

Σύμφωνα με πηγές από τον στενό οικογενειακό κύκλο του Ζίμερμαν, ο 29χρονος είχε εισαχθεί σε ένα κοινοτικό κολέγιο αλλά αποβλήθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι αποτελεί κίνδυνο για την πανεπιστημιούπολη.

Πηγή: koolnews.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By