Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγαλώνουν οι βόλτες στο μετρό

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος σταθμός «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3 του μέτρο στο Χαϊδάρι

metro800_131213ii

Ο νέος σταθμός θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 30.000 επιβάτες, ενώ η διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε 40 λεπτά. Από τον σταθμό «Αγία Μαρίνα» θα ξεκινήσει η επέκταση της γραμμής προς Πειραιά.

Τις δοκιμαστικές λειτουργίες παρακολούθησε από κοντά ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η λειτουργία του νέου σταθμού έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση των δρομολογίων του Οργανισμού στα δυτικά προάστια. Έτσι:

  • Η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ) – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS). Η διαδρομή της στο τμήμα Μάνδρα – Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.
  • Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της στο τμήμα Ασπρόπυργος – Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.
  • Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της στο τμήμα Ελευσίνα – Παλατάκι παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» πραγματοποιείται μέσω της οδού Στρατάρχου Καραϊσκάκη και της Ιεράς Οδού.
  • Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Ανω Αγ. Βαρβάρα πραγματοποιείται μέσω των οδών Αγ. Μαρίνας, Αγ. Βαρβάρας, Βύρωνος, 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια κανονικά.
  • Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ – ΣΤ. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Χαϊδάρι, πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».
  • Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΑΣΟΣ στην κατεύθυνση προς Δάσος και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».
  • Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείται μέσω Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς Οδού, Αγ. Μαρίνας, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για το νέο σταθμό.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By