Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι και πάλι κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης

«Το κόμμα έχει ανάγκη να «επαναπατρίσει» τους ψηφοφόρους που έχασε το 2012»

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη να «επαναπατρίσει» τους ψηφοφόρους που έχασε το 2012, διατύπωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση τη Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι μιλάει ως στέλεχος της Ν.Δ. και όχι ως πρόεδρος της Βουλής και ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να βγουν ανοιχτά στον κόσμο, να μιλήσουν μαζί του, να σφίξουν το χέρι του και να κερδίσουν ξανά τους χαμένους ψηφοφόρους, που ψήφισαν κάποιες «παραφυάδες«, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν έδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και σημείωσε ότι: «Σε τέτοιες συγκεντρώσεις ξαναβρίσκουμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί είμαστε μεμψίμοιροι τις τελευταίες μέρες. Να φύγουμε από εδώ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να πούμε στον κόσμο: Ναι, είμαστε Ν.Δ. και ζητάμε να μας ξαναεμπιστευθείτε, να μας ξαναστηρίξετε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ν.Δ. Δεν κάναμε μόνο λάθη».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «είναι στο DNA της Ν.Δ. να λέει την αλήθεια» και πώς αυτό έκανε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν τις εκλογές του 2009, όταν μίλησε για «πάγωμα» μισθών. Επίσης υπογράμμισε θα ήταν διαφορετική η τύχη της χώρας, αν οι πολίτες τον είχαν ακούσει.

Επισήμανε πως «Ο Αντώνης Σαμαράς είπε την αλήθεια στις εκλογές του 2012, όταν ζήτησε αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ.», και απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 στο ότι ψηφοφόροι της Ν.Δ. «παρασύρθηκαν» τότε από «λαϊκισμό» και «ακρότητες», λόγω της αγανάκτησης..

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα πάει καλά στις επόμενες εκλογές και θα είναι πάλι ο «κυρίαρχος κορμός» της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας:

«Και θα έρθουν, τώρα, να μας πουν ότι η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. τελειώνει στις εκλογές που έρχονται. Τους απαντάμε ότι και πάλι κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η Ν.Δ. με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό αλλά κυρίως φιλελεύθερο».

By