Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με ήπια άνοδο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο

Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εκλογές

exae-xrimatistirio

Με τις μέρες που απομένουν μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών να έχουν αρχίσει να μειώνονται, οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν την προσοχή τους στα μηνύματα που μπορεί να στείλει η κάλπη της 25ης Μαΐου, ενώ ψηλά στην προσοχή της αγοράς είναι και οι τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις.

Στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,20% στις 1.233 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 24,4 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, ανακάμπτει σήμερα με κέρδη  η μετοχή της Εθνικής μετά τη διήμερη πτώση. Κέρδη για την Alpha Bank  και 0,57% για την Πειραιώς. Αντιθέτως, η Eurobankσυνεχίζει να πιέζεται εν όψει της εισαγωγής αύριο, 9 Μαΐου, των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τώρα κινείται με απώλειες 0,78% στα 0,3810 ευρώ.

Ο ΟΤΕ  καταγράφει απώλειες 0,35% στα 11,34 ευρώ, με την αγορά να βρίσκεται σε φάση ανάγνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου

Η MIG συνεχίζει το μίνι ράλι που ξεκίνησε χτες, στον απόηχο της φημολογίας περί επικείμενων επιχειρηματικών εξελίξεων. Χτες η μετοχή κέρδισε 7,19%, καταγράφοντας την πρώτη ανοδική συνεδρίαση του Μαΐου.

Πηγή: naftemporiki.gr

By