Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με «αν» και «μακάρι» πολεμά την ανεργία η κυβέρνηση

«Κόντρα» στη Βουλή μεταξύ Βρούτση – Κωνσταντινόπουλου για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

anergiaΕντός της ημέρας αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιστολή για την υλοποίηση του προγράμματος των 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας και την έγκριση της μεταβίβασης πόρων υπέρ του συγκεκριμένου προγράμματος, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Κριτική στην λειτουργία της κυβέρνησης άσκησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ανακοινώσει πως υπάρχουν 300 από τα 600 εκατ. που χρειάζονται για να προχωρήσει το πρόγραμμα. «Ποιον να πιστέψω εγώ τώρα; Μήπως καθυστερήσαμε;» είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας «θέμα συνεργασίας».

«Αφήστε στην άκρη το θέμα των εταίρων. Εδώ υπάρχει πρόβλημα με την κοινωνία. Δεν έχει προσωπική αιχμή, αλλά έχει για τον τρόπο που χειρίζεται  η κυβέρνηση ορισμένα θέματα», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι η επιστολή θα δοθεί και στους πολιτικούς αρχηγούς και σημείωσε: «Μακάρι να εγκριθεί ένα μεγάλο ποσό. Είναι ένα καλάθι που ζητάμε από την Επιτροπή έγκριση πόρων. Ζητάμε το μάξιμουμ». Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού το πρόγραμμα αφορούσε 75.000 νέους και θα διευρυνθεί στους 125.000, καθώς έχουν υποβληθεί 127.000 αιτήσεις ένταξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By