Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με απώλειες κινείται το Χ.Α.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,44% στις 990,74 μονάδες

fosphotos.com, Menelaos Myrillas
fosphotos.com, Menelaos Myrillas

Με απώλειες κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, διορθώνοντας μετά την εκρηκτική άνοδο που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, στις 11:13, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,44% στις 990,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,41% στις 321,50 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,38% στις 129,97 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, οι οποίες τα μεταφερθούν αύριο στο Παρίσι, με την Ελλάδα να αναζητά μια συμφωνία η οποία όμως δεν θα είναι λεόντειος και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ώστε να παρατείνει το βίο της εξαντλώντας την τετραετία.

Παράλληλα, ιδιαίτερα πλούσια είναι η εβδομάδα που άνοιξε σήμερα, από πλευράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εννεμήνου,
καθώς εκπνέει η σχετική προθεσμία. Η αρχή γίνεται με το Jumbo να ανακοινώνει μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την Τρίτη 25/11 ανακοινώνουν οι Aegean, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς και Φουρλής ενώ στις 26/11 αναμένονται τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ του ομίλου Μυτιληναίο και της ΜΕΤΚΑ. Στις 27/11 θα ανακοινώσει η Folli – Follie και η εβδομάδα κλείνει με τις δύο εταιρίες ύδρευσης που ανακοινώνουν την ερχόμενη Παρασκευή.

Την Πέμπτη θα λάβει χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley με την προσθήκη της Aegean και της Lamda Development ΛΑΜΔΑ-2,07% στα midcaps, μία ημέρα νωρίτερα από την καθιερωμένη τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Η αλλαγή γίνεται λόγω της εορτής των Ευχαριστιών όπου η Αμερικανική αγορά παρουσιάζει μικρή συναλλακτική δραστηριότητα και ως εκ τούτου καθιστά δύσκολη την προσαρμογή των σταθμίσεων των χαρτοφυλακίων που ακολουθούν τους δείκτες αυξάνοντας το βαθμό ενδοσυνεδριακής μεταβλητότητας. Την ερχόμενη Παρασκευή τέλος η Moody’s θα δημοσιεύσει την έκθεση της για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας (Caa1/Σταθερή προοπτική).

Στο ταμπλό η Ελλάκτωρ και η ΕΥΔΑΠ υποχωρούν κατά 1,8%, η ΓΕΚ Τέρνα βρίσκεται στο -1,64%, ο ΟΠΑΠ είναι στο -1,63%, η Jumbo στο -1,20%, η ΜΕΤΚΑ στο -1,16% και η Μυτιληναίος στο -1,14%.

Στον αντίποδα, προσπάθεια αντίδρασης επιχειρούν η MIG, η οποία σημειώνει κέρδη 2,12%, η Πειραιώς, που βρίσκεται στο +0,82%, καθώς και Alpha Bank και Εθνικής που κερδίζουν 0,5%.

By