Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με ελικόπτερο η διάσωση του πληρώματος στο ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική

Οι 74 άνθρωποι που επιβαίνουν στο ρωσικό MV Akademik Shokalskiy έχουν εγκλωβιστεί από τις 24 Δεκεμβρίου στους πάγους της Ανταρκτικής

akademik820_020114

Η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του παγιδευμένου πάνω από μια εβδομάδα στους πάγους της Ανταρκτικής ρωσικού ερευνητικού πλοίου MV Akademik Chokalskii, η οποία καθυστέρησε αρκετές φορές, άρχισε σήμερα με την άφιξη στην περιοχή ενός κινεζικού ελικοπτέρου, ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής της αποστολής. «Το κινεζικό ελικόπτερο έφθασε στο Chokalskii. Φεύγουμε, αυτό είναι βέβαιο 100%» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρις Τέρνι.

Οι 74 άνθρωποι που επιβαίνουν στο ρωσικό MV Akademik Shokalskiy έχουν εγκλωβιστεί από τις 24 Δεκεμβρίου, περίπου 2.800 χιλιόμετρα νότια του Χόμπαρτ της Τασμανίας.

Η διάσωση μέσω ελικοπτέρου αποτελούσε την τελευταία επιλογή που είχε απομείνει στα τρία παγοθραυστικά -γαλλικό, κινέζικο, αυστραλιανό- τα οποία είχαν πραγματοποιήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σπάσουν τον πάγο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το MV Akademik Shokalskiy.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By