Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με εντολή Βρούτση εξονυχιστικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις κατά της αδήλωτης εργασίας

«Δεν είναι αποδεκτή καμία παραβατική συμπεριφορά στην αγορά εργασίας»

vroutsis1

Aπό κόσκινο θα περάσουν όλες οι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές στην Αθήνα και σε νησιά, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή για έκτακτους ελέγχους κατά της αδήλωτης εργασίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) μετά από τη διαπίστωση αδικαιολόγητων αρνητικών ροών στο ισοζύγιο απασχόλησης σε τουριστικές περιοχές, καθώς όπως διαπιστώθηκε οι απολύσεις που καταγράφηκαν δεν δικαιολογούνται από την αυξημένη τουριστική κίνηση.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε η διενέργεια έκτακτων και στοχευμένων ελέγχων σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Κω, της Αχαΐας και του Λασιθίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά :«Mε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» κάθε περιοχή, κάθε κλάδος και κάθε επιχείρηση βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου. Έδωσα εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου να διενεργήσουν εκτεταμένους και διεξοδικούς ελέγχους στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς παρατηρήθηκαν αδικαιολόγητες αρνητικές ροές στο ισοζύγιο απασχόλησης. Τονίζω για άλλη μία φορά ότι δεν είναι πλέον αποδεκτή – ούτε από την πολιτεία ούτε από την κοινωνία- καμία παραβατική συμπεριφορά στην αγορά εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε τέτοια καταχρηστική πρακτική από ασυνείδητους εργοδότες με τον πλέον αυστηρό και αποτελεσματικό τρόπο».

By