Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με ενότητα στην τελική ευθεία η Ελιά

Το άνοιγμα Βενιζέλου και η απάντηση Σαχινίδη στον Γιούνκερ

saxinidis

Η ιδιαίτερη μνεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου  Βενιζέλου στον Φίλιππο Σαχινιδη και στον Χρήστο Πρωτόπαππα από τη Θεσσαλονίκη αλλά και η απάντηση του Φ. Σαχινιδη στην προεκλογική ατάκα του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν Ζαν Κλοντ  Γιούνκερ ότι στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα με «χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση», είναι σημάδια που δείχνουν ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους – τουλάχιστον ως τις 25 Μαΐου – και να πάνε ενωμένοι στην κάλπη.

Ο κ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας μετά το μνημόνιο αναφέρθηκε, πέραν της συμμετοχής των υπουργών, των υφυπουργών αλλά και των άλλων στελεχών, στο γεγονός ότι όλη η δουλειά έγινε υπό τον συντονισμό του Φ. Σαχινίδη και του Χρήστου Πρωτόπαππα, αναγνωρίζοντας δημοσίως το ρόλο ενός στελέχους που η Χαριλάου Τρικούπη κατατάσσει στους «παπανδρεικούς».

junker

Από την πλευρά του, ο κ. Σαχινίδης, που συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα της Ελιάς – προχθές ήταν στην Καβάλα και πριν από μερικές ημέρες μιλούσε στη Λάρισα σε εκδήλωση για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή – απάντησε σε έντονο ύφος στον Ζ. Κ. Γιουνκέρ που προφανώς για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας είπε ότι με «χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση» στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είναι χριστιανοδημοκρατική. Συμμετέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» έγραψε στο twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενώ θύμισε τους κεραυνούς που είχε εξαπολύσει ο κ. Γιούνκερ εναντίον μίας άλλης «χριστιανοδημοκρατικής κυβέρνησης», της κυβερνησης Καραμανλή για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της χώρας. «Προφανώς οι εκλογές προκαλούν αμνησία» εγραψε ο κ. Σαχινιδης στο twitter για τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν που στηρίζει και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.