Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς

Με επιτυχία έκλεισε την Τρίτη το διεθνές βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

Trapeza Peiraios

Το πρωί της Τετάρτης, πριν από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους επενδυτές τόσο για το σύνολο των κεφαλαίων που προσφέρθηκαν όσο και για την τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι πράξεις.

Μέσω της διαδικασία του «βιβλίου προσφορών» (book building) για επενδυτές εκτός Ελλάδος η τράπεζα αναζητούσε 1,75 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,7 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας 1,5 φορά το ποσό που ζήτησε η Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών εκτιμάται μεταξύ 1,72 με 1,75 ευρώ, με discount 13% – 15% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της τράπεζας (2,02 ευρώ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα ζητήσει από την προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των μετόχων της 28ης Μαρτίου 2014 να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τους ειδικότερους ορούς.

Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι Credit Suisse Securities Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International λειτούργησαν από κοινού ως διεθνείς συντονιστές (Joint Global Coordinators) και διεθνείς διαχειριστές (Joint Bookrunners) και η Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited ως συνδιαχειριστές (Co-Bookrunner) της αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου και η BNP Paribas ως διεθνής συνδιαχειριστής, πάντα σε σχέση με επενδυτές εκτός Ελλάδος

By