Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με θετικό απολογισμό και… ευκαιρία στον Τατσόπουλο ο Τσίπρας στην ΚΟ

Με το θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου ανοιχτό το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μονοπώλησε η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

tsipras_syriza800
Του Νίκου Ανδριόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό της ΚΟ, παρέχοντας κάλυψη… κατά το ήμισυ στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που εμμέσως πλην σαφώς αποτελούσε ένα είδος… τελευταίας προειδοποίησης. Στο ίδιο πνεύμα των εκατέρωθεν υποχωρήσεων κινήθηκε και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε πως διαφωνεί με τα όσα γράφηκαν για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (και από τον στενό του συνεργάτη, Βασίλη Μουλόπουλο), διαμηνύοντας ωστόσο σε όλους τους τόνους ότι πλέον είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για διαφύλαξη της αλληλεγγύης και της ενότητας στο κόμμα, ώστε να μην εξάγεται η εικόνα της… Βαβέλ της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του κόμματος κατ” αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να περάσει αναίμακτα το δύσβατο μονοπάτι που είχε στηθεί από το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και άρθρων των τελευταίων ημερών, το οποίο είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας του κόμματος στο πρόσωπο του Πέτρου Τατσόπουλου.

Παράλληλα, έμεινε σταθερός στα «ήθη» του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, στον οποίο ανέκαθεν επεδείκνυε ελαστικότητα όσον αφορά στις αποκλίσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος. Ωστόσο, μόνο συγχωροχάρτι δεν μπορεί να θεωρηθεί η στάση που τήρησε για τον Τατσόπουλο ο κ. Τσίπρας.

tatsopoulos_syriza650

Πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, με πολλά στελέχη να εισηγούνται ακόμη και τη διαγραφή του από το κόμμα, εμφανίστηκε πιο «μεστός», επιχειρώντας να κατευνάσει και αυτός με τη σειρά του τα πνεύματα. «Δεν αξίζει η Αριστερά τέτοια μικροψυχία» φέρεται να δήλωσε ο κ. Τατσόπουλος, ενώ επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στο μήκος κύματος και του προέδρου: «Έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους».

Πάντως, δεν παρέλειψε να διαμαρτυρηθεί για τους σε βάρος του χαρακτηρισμούς, είπε ότι δεν είναι «ούτε γελωτοποιός, ούτε βιζιτού» εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΔΣ της εφημερίδας Αυγή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου.

Θετικός απολογισμός της πρότασης δυσπιστίας

Όπως αναμενόταν, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του επέμεινε εκτός των άλλων στον θετικό αντίκτυπο που εκτιμά πως είχε η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. «Τα αποτελέσματά της είναι καλύτερα από αυτά που αναμέναμε» φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ριζική αλλαγή της ατζέντας με την επαναφορά των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων στην ημερήσια διάταξη, την κυβερνητική Βαβέλ και τις εικόνες πλήρους αποδιοργάνωσης που παρουσιάζει τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ. «Πάμε καλά αλλά πρέπει να αναβαθμίσουμε τη δουλειά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσίπρας στους σκοπέλους που καλείται μέχρι το τέλος του έτους να αποφύγει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, στον ενιαίο φόρο ακινήτων που αν και υποτίθεται ότι βρέθηκε χρυσή τομή για τους διαφωνούντες, η πρόταση δεν γίνεται δεκτή από την τρόικα, στο ασφαλιστικό, τον προϋπολογισμό του 2014, αλλά και την πρόταση για σύστσαη εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που σύντομα θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

tsipras_venizelos622

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος αναφερόμενος στην επίθεση που έχει δεχθεί ο ίδιος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και το συγκρότημα του ΔΟΛ με αφορμή τα περί «αποστασίας», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν πρόκειται για κάλεσμα σε αποστασία αλλά για λαϊκή απαίτηση να μπει φρένο στον κατήφορο που οδηγούμαστε», χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο παρελθόν του ίδιου του πρωθυπουργού την περίοδο 1993 που ο ίδιος ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον είχε ρίξει, απευθύνοντας σχετικό κάλεσμα στους ομοτράπεζούς του.

«Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από τις σημερινές μνημονιακές δυνάμεις, που εκφράζονται το πρωί από Τα Νέα και το βράδυ από το Mega» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By