Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής προειδοποιεί ο Γιάννης Σγουρός

Απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια

κικιλιας

Για διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε περίπτωση που δεν  ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της λειτουργίας του χώρου από την ανεξέλεγκτη είσοδο τρίτων,

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, σήμερα το πρωί, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, αναφέροντας ότι ομάδα αθιγγάνων λιθοβόλησε μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες προώθησης των απορριμμάτων προκαλώντας ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του χειριστή.

«Έχουμε επισημάνει και έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους τα προβλήματα που προκαλούνται κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ από την είσοδο αυτών των ατόμων. Οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, ούτε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευθεί η νομιμότητα και απρόσκοπτη λειτουργία του» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός.

Όπως αναφέρει ο ΕΔΣΝΑ στην ανακοίνωσή του, κατόπιν συνεργασίας και υποδείξεων της ΕΛΑΣ έλαβε σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της περίφραξης του ΧΥΤΑ Φυλής, όμως από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλης έκτασης παρανομία.

By