Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο νησί Τέλενδος, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Papoulias

Μήνυμα ενότητας από την Τέλενδο έστειλε ο   Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης». Και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε, γιατί αξίζει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».

Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Ο αγιασμός εγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παίσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
theo2
Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψεριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη αφού είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής. Στο νησί πρόκειται να μείνει αρκετή ώρα και θα έχει συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κάλυμνο.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Καστελόριζο, όπου παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανείων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα της Μεγίστης, μετά τον Μεγάλο Αγιασμό. Τον  συνοδεύει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

theoAAAA

Στην Καλαμάτα ο Πρωθυπουργός  

Με βροχερό καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου της πόλης και προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, βουλευτών του νομού, των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλεως και του νομού, καθώς και πλήθους πολιτών που αψήφησαν τη βαρυχειμωνιά και πήγαν στην παραλία.

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά 

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, προεξάρχοντος και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Α” Πειραιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By