Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με μεικτή εικόνα έκλεισε η Wall Street

Εκ νέου απώλειες κατέγραψε ο Nasdaq

stocks

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν οι δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε μια μέρα που επικράτησε η προσοχή των επενδυτών τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και στα όσα ανέφερε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,72% στις 16.519 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,31% στις 4.068 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 0,55% στις 1.878 μονάδες.
Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, πτώση 1,7% κατέγραψε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο α” τρίμηνο, σε ετήσια βάση, εξέλιξη που αποδόθηκε στην επίδραση από τον δριμύ χειμώνα.

Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ η παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών ενισχύθηκε μόλις κατά 0,3%, επισήμανε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αυξήθηκε κατά 4,2%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε τρίμηνα, όμως αυξήθηκε μόλις κατά 0,9% κατά τους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου.

Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μεταξύ των κατασκευαστών αυξήθηκε ελάχιστα κατά 0,1%.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 2,3% από 1,8% προηγουμένως.

Παίρνοντας στα της Fed, η διοικήτρια της τράπεζας Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως η αισιοδοξία της δεν μεταβάλλει το πλάνο της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κοντά στο μηδέν στο ορατό μέλλον. Την προσδοκία αυτή ενισχύουν και οι προειδοποιήσεις της κυρίας Γέλεν για τη στεγαστική αγορά, όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφεται επιβράδυνση της δραστηριότητας.

 

 

By