Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισε η Wall Street

Κέρδη σε εβδομαδιαίο επίπεδο κατέγραψαν οι δείκτες

stocks

Με μεικτή εικόνα κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street για τη Μεγάλη Πέμπτη, με τα εταιρικά αποτελέσματα α” τριμήνου -κυρίως των μεγάλων τραπεζών όπως η Morgan Stanley και η Goldman Sachs- να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Ο Dow Jones έχασε 0,10% στις 16.409 μονάδες.

Ο Νasdaq ενισχύθηκε 0,24% στις 4.096 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,14% στις 1.865 μονάδες.

Εβδομαδιαία κέρδη 2,4% για τους δείκτες Dow και Nasdaq,2,7% για τον S&P.

Σημειώνεται ότι αύριο δε θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις λόγω αργίας για το Πάσχα των Καθολικών.

Στα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, πολύ ισχυρή άνοδο σημείωσε ο δείκτης που φανερώνει τη μεταποιητική δραστηριότητα στην κρίσιμη περιοχή της Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με τη Federal Reserve της πολιτείας ο δείκτης Phily Fed ενισχύθηκε στις 16,6 μονάδες για τον Απρίλιο από 9 μονάδες που είχε ανέλθει τον προηγούμενο μήνα, και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αρκετά μικρότερη αύξηση, στις 10 μονάδες.

Σημειώνουμε πως κάθε μέτρηση άνω του 0 δείχνει ενίσχυση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Σε άλλα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ, οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν ελαφρώς, μένοντας ωστόσο κοντά σε χαμηλά επτά ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθός των 304.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

By