Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με οριακές απώλειες το Χρηματιστήριο

Παρέμεινε σε υψηλό 34 μηνών η αγορά , με τζίρο άνω των 119 εκατ. ευρώ

{431F0951-B157-470A-AB4A-FB4ACEC752B4}_xrimatistirio

Σε τροχιά κερδών παρέμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τετάρτη, με τους επενδυτές να προχωρούν ρευστοποιήσεις κερδών μετά από τα κέρδη που προέκυψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Παρά τις νέες εξελίξεις με την τρόικα και τις εκ νέου επαφές της κυβέρνησης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, για την οποία υπάρχει deadline μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το κλίμα στην αγορά διατηρείται θετικό, με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο άνοιγμα των συναλλαγών ο ΓΔ βρέθηκε να ενισχύεται σε ποσοστό έως 0,50% στις 1.367,16 μονάδες, που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό 34 μηνών.

Η τελική εικόνα στη σύνθεση του FTSE Large Cap ήταν μικτή, με 11 τίτλους σε θετικό έδαφος, 12 σε αρνητικό και 2 αμετάβλητους.

Σε θετικό έδαφος, τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των MIG, Intralot, Alpha Bank και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των Jumbo, ΕΤΕ και ΔΕΗ, υποχωρώντας σε ποσοστό άνω του 3%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.359,81 μονάδες με οριακές απώλειες 0,04%, μετά από διακύμανση σε εύρος 18 περίπου μονάδων.Για τον δείκτη ων τραπεζών, που κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και με μοναδικό τίτλο σε θετικό έδαφος την Alpha Bank, οι απώλειες περιορίστηκαν σε 0,54% στις 194,06 μονάδες (από το -1,63% ενδοσυνεδριακά).

Την Τετάρτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 49,32 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 119,27 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 89 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 57 υποχώρησαν και 106 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.

Σημειώνουμε πως το διεθνές επενδυτικό κλίμα χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα, καθώς μένουν 7 μέρες για το triple witching effect του Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται το κλείσιμο των συμβολαίων επί δεικτών και μετοχών στη Wall Street.Το συγκεκριμένο «φαινόμενο» συμβαίνει 4 φορές το χρόνο, στα τέλη Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πονταρίσματα από τους traders.
Με ενημέρωση από:capital.gr
By