Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με παγοθραυστικό έφτασε στο Βόρειο Πόλο η Ολυμπιακή Φλόγα

Η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες «Σότσι 2014» είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια – Θα συμμετάσχουν 14 χιλιάδες λαμπαδηδρόμοι και 30 χιλιάδες συνοδοί

Στο βορειότερο σημείο του πλανήτη έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο Βόρειος Πόλος υποδέχτηκε τη φλόγα με λαμπαδηδρομία και τελετή αφής του Ολυμπιακού Κυπέλλου, ενώ η Φλόγα μεταφέρθηκε με πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό σε ειδική λάμπα.

Η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους «Σότσι 2014» είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια και η πιο εκτεταμένη σε ολόκληρη την ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί και στις 83 περιφέρειες της χώρας με τη συμμετοχή 14 χιλιάδων λαμπαδηδρόμων και 30 χιλιάδων συνοδών. Ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου, όταν θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι.

 

[custom_gallery id=»84853″ layout=»masonry»]

 

Προσπάθειες να καταλαγιάσει ο ντόρος από τις αλεπάλληλες γκάφες

Η εκτενής δημοσιότητα και διαφήμιση για τους Ολυμπιακούς είναι φανερό ότι στοχεύει στο να ξεχαστούν γρήγορα τα ευτράπελα που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα. Στις 7 Οκτωβρίου λίγο μετά την Τελετή Υποδοχής στην Κόκκινη Πλατεία στη Ρωσία και καθώς έτρεχε ένας Λαμπαδηδρόμος, η Φλόγα έσβησε. Και θεώρησε σκόπιμο ένας άγνωστος άνδρας, να την ανάψει με τον αναπτήρα του, αντί να περιμένει τις λυχνίες που φυλάσσονται οι εναλλακτικές Φλόγες από την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Την επόμενη μέρα η Φλόγα έσβησε για δεύτερη φορά!Αυτή τη φορά το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που ο λαμπαδηδρόμος βρισκόταν στην απέναντι όχθη από αυτή που βρίσκεται το Κρεμλίνο. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αντί για τον αναπτήρα, επελέγη η εφεδρική φλόγα που μεταφέρεται πάντα στην πομπή που συνοδεύει τους λαμπαδηδρόμους.

Μόλις πριν δύο μέρες, στις 23 Οκτωβρίου, η Φλόγα έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή  λαμπαδηδρόμου, καθώς η δάδα λαμπάδιασε και λίγο έλειψε να δημιουργήσει εγκαύματα στον δρομέα. Την κατάσταση πήρε στα χέρια της μια κοπέλα, η οποία γλίτωσε με ένα ελαφρό έγκαυμα στο χέρι.

 

By