Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με πολιτικά κριτήρια διαλέγουν τις διακοπές τους οι Γερμανοί

Η επιλογή αυτή επηρεάζει περισσότερο τις χώρες του νότου.

thalassaΣύμφωνα με έρευνα της γερμανικής «δεξαμενής σκέψης» «Travel Industry Club», στο πλαίσιο της οποίας ερωτήθησαν 204 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, με πολιτικά κριτήρια επιλέγει μεγάλη μερίδα Γερμανών τουριστών τον τόπο των διακοπών τους. Οι Γερμανοί μάνατζερ τουρισμού προειδοποιούν ακόμη για τις συνέπειες από τις ανισότητες μεταξύ Βορρά και Νότου.

Το αντιγερμανικό κλίμα που διαπιστώνεται σε κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου επηρεάζει αρνητικά τους Γερμανούς στην επιλογή του προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα της Κύπρου, με το 87% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νησί θα χάσει εφέτος μεγάλο αριθμό γερμανών τουριστών εξαιτίας των πρόσφατων αντιγερμανικών αντιδράσεων και το 65% να σημειώνει ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με γνώμονα «την στάση των ανθρώπων έναντι της Γερμανίας».

Τα στελέχη που τοποθετήθηκαν για την έρευνα, αναφέρονται ακόμη στον κίνδυνο που επιφυλάσσει για την συνοχή της Ευρωζώνης το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου. Το 65% μάλιστα των ερωτηθέντων διακρίνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

By