Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με συναίνεση και αιχμές απαντά ο Αβραμόπουλος

Με συναίνεση και αιχμές απαντά ο Αβραμόπουλος, ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ

Avramopoulos

Με συναίνεση και αιχμές απαντά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά τις βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Κύκλοι του Αρκά πολιτικού υπενθύμιζαν με νόημα ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκτός από υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι ο ρόλος του να υπερασπίζεται το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο δεν έχει σχέση η Ν.Δ. Προσέθεταν δε ότι οι δύο εταίροι με τη συμμετοχή τους σε αυτή την κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχουν αφήσει πίσω το παρελθόν και συνεργάζονται για το καλό της χώρας.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν επίσης ότι ο κ.Αβραμόπουλος εκπροσωπεί περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό τις έννοιες της σύνθεσης, της συναίνεσης και της ενότητας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος όταν ξέσπασε η ενδοκυβερνητική κρίση χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θεωρεί εξάλλου ότι έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, καθώς στο Πεντάγωνο σημείωναν ότι η επίσημη θέση του Μεγάρου Μαξίμου όπως εκφράστηκε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ήταν ξεκάθαρη.

Ο κ.Κεδίκογλου παρενέβη εκ νέου σήμερα μιλώντας στο Mega, δηλώνοντας ότι η φράση του κ.Αβραμόπουλου πως αυτή η κυβέρνηση δε φοβάται τη σύσταση εξεταστικής «ήταν μία σαφέστατη έκφραση την οποία ο υπουργός διευκρίνισε περαιτέρω και σε συζήτηση που είχε αργότερα με τους δημοσιογράφους». O υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ειδικότερα  πει ότι με τα περί υποβρυχίων διαδρομών αναφερόταν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο κ.Κεδίκογλου δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τον κ.Αβραμόπουλο.

Η ένταση μεταξύ των δύο υπουργών πάντως δεν έχει εκτονωθεί, με το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Άμυνας να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένο μετά τις διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ότι τίθεται πλέον «θέμα Αβραμόπουλου».

Συνεργάτες του κ.Αβραμόπουλου σχολίαζαν μάλιστα καυστικά ότι: «Αφού ήθελε τόσο πολύ ο κ.Βενιζέλος να επιλύσει το θέμα με τα ναυπηγεία, κακώς στον ανασχηματισμό δεν ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας», αναφερόμενοι στην καραμπόλα που είχε προκαλέσει κατά τη συγκρότηση της νέας δικομματικής κυβέρνησης ο όρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, με συνέπεια την αναγκαστική μετακίνηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By