Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με συνδικαλιστές της ΕΥΠ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νευραλγικός τομέας της πολιτείας πρέπει να πάψει να αξιοποιείται για μικροκομματικά συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας»

tsipras

Mε την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Τσουκαλά βουλευτή, υπεύθυνο ΕΚΚΕ Προστασίας του Πολίτη και τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, έπειτα από αίτημα της ομοσπονδίας.

Οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ διατύπωσαν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για τη θεσμική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ με σκοπό οι υπηρεσίες της να τεθούν υπό πλήρη διαφάνεια και κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου να προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων.

Τέλος, επεσήμανε ότι αυτός ο νευραλγικός τομέας της πολιτείας πρέπει να πάψει να αξιοποιείται για μικροκομματικά συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας.

By