Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με συστάσεις η επέμβαση των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα

Πως έγινε η επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
Την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή» ζήτησε αργά τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων.
Ειδικότερα, η Αστυνομική Διεύθυνση δεν επικαλείτο για την εισαγγελική παρουσία επιχείρηση στα πλαίσια εφαρμογής αυτοφώρου για διάπραξη ποινικού αδικήματος, όπως η κατάληψη δημοσίου κτιρίου, αλλά την υποβολή συστάσεων.
Το αίτημα της Αστυνομίας αφορούσε άρθρο του νόμου 1756/1988 «περί κανονισμού δικαστηρίων» που προβλέπει την παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να απευθύνει συστάσεις, ώστε να εκκενωθεί το κτίριο χωρίς τον σχηματισμό δικογραφίας και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα Νίκου Γκύζη.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By