Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι χρυσαυγίτες φέρνουν… «βοήθεια» από τη Βρετανία

Κοινή συνέντευξη Τύπου χρυσαυγιτών με το BNP για τη διακοπή χρηματοδότησης

nick-griffin-image-2-160546412-426842

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού BNP της Βρετανίας, Νικ Γκρίφιν βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό των χρυσαυγιτών, που θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου. Η συνέντευξη θα αφορά την παρουσίαση της έκθεσης που ετοιμάζουν να παρουσιάσουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα τους, που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο από τη Βουλή.

Εμείς θυμίζουμε πως ο ηγέτης του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος είχε κηρύξει πτώχευση διαβεβαιώνοντας όμως τους υποστηρικτές του ότι το γεγονός αυτό δεν θα τον εμποδίσει να παραμείνει ευρωβουλευτής ή να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον ερχόμενο Μάιο.

Το δικαστήριο του Γουέλσπολ εντ Νιούτον, στην Ουαλία, δέχτηκε το αίτημα του 54χρονου αρχηγού του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP) να κηρύξει προσωπική πτώχευση.

«Η χρεοκοπία δεν με εμποδίζει να παραμείνω ευρωβουλευτής ή να κατέβω στις εκλογές. Αντιθέτως, με απελευθερώνει από όλες τις οικονομικές δυσκολίες μου», έγραψε ο Γκρίφιν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εκλογική επιτροπή, η χρεοκοπία ενός υποψηφίου δεν του στερεί το δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές, παρά μόνο εάν το δικαστήριο του θέσει συγκεκριμένους περιορισμούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By