Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με τη σκέψη στον Jules Bianchi…

Ώρες αγωνίας για τον Jules Bianchi  που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της Suzuka στον 44ο γύρο του.

jules_bianchi_f1_crashΟ Γάλλος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε πάνω σε γερανό που βρισκόταν στο σημείο της στροφής 15 για να απομακρύνει τη Sauber του Adrian Sutil που λίγο νωρίτερα είχε έξοδο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που μεταφέρει τον 25χρονο πιλότο σε νοσοκομείο. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η αεροκομιδή του με ελικόπτερο, λόγω περιορισμένης ορατότητας. Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση της FIA ο Γάλλος δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ο αγώνας ξεκίνησε πίσω από το safety car λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εξαιτίας του τυφώνα Phanfone που πλήττει τη χώρα. Μετά από 2 γύρους διακόπηκε με τα μονοθέσια να επιστρέφουν στο pitlane. Η νέα εκκίνηση δόθηκε στις 15:25 τοπική ώρα και πάλι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο αποχώρησε στο 10ο γύρο οπότε και ξεκίνησε η δράση.

Νικητής αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton που πέρασε τον ομόσταβλό του Nico Rosberg στον 29ο γύρο, σε ένα σημείο του αγώνα που ο Γερμανός αντιμετώπιζε «μεγάλη υπερστροφή». Η Mercedes έκανε το 8ο φετινό της 1-2, με τον Sebastian Vettel να τερματίζει 3ος.

Χωρίς διάθεση για πανηγυρισμούς στο βάθρο, με τους τρεις πιλότους να δηλώνουν ότι οι σκέψεις τους είναι στον Bianchi.

Tη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι: Ricciardo, Button, Bottas, Massa, Hulkenberg, Vergne, Perez.

Απογοητευτικός αγώνας για τη Ferrari, με τον Alonso να εγκαταλείπει από πρόβλημα στα ηλεκτρικά αμέσως μετά την δεύτερη εκκίνηση του αγώνα και τον Kimi Raikkonen να τερματίζει στη 12η θέση.

 

By