Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με το ειδοποιητήριο μέσω Taxisnet η επιστροφή φόρου

Όπως διευκρίνισε ο  υφυπουργός Οικονομικών η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έχει ενημερωθεί σχετικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις τράπεζες

eforiaΈγκυρο παραστατικό για την επιστροφή φόρου αποτελεί η διαδικτυακή ειδοποίηση για τους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, και τονίζει ότι η  Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έχει ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως όμως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση 5% δεν ίσχυσε ποτέ για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος αλλά μόνο για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος του 2011. Η έκπτωση, σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος, είναι 1,5%.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς υπάρχουν πολλές καταγγελίες φορολογούμενων ότι υποκαταστήματα τραπεζών δεν δέχονται το εκτυπωμένο από το Διαδίκτυο εκκαθαριστικό σημείωμα . Πολλοί, δε, ήταν αυτοί που κατήγγειλαν πως ενώ δέχονται να εισπράξουν δόσεις από φορολογουμένους που προσκομίζουν εκτυπωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα από το Διαδίκτυο, δεν καταβάλλουν την επιστροφή φόρου σε όσους έχουν πιστωτικά.

Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) αρχικά παρέπεμπε τους φορολογουμένους στον Μεσολαβητή Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών και όχι στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By