Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με 100 εκ ευρώ θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ νεοσύστατες καινοτόμες επιχειρησεις και ΜΜΕ

Στόχος η ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών εφαρμογών

komisionΧρηματοδότηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν 1.0000 νεοσύστατες καινοτόμες επιχειρήσεις και ΜΜΕ υψηλής τεχνολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος, προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς όπως οι μεταφορές, η υγεία, η έξυπνη μεταποίηση, η ενέργεια και τα μέσα ενημέρωσης.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Νέιλι Κρους, δήλωσε σχετικά: «Στην εκδήλωση Le Web στο Παρίσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, υποσχέθηκα δράση και τώρα υλοποιώ την υπόσχεσή μου. Χρειαζόμαστε περισσότερη καινοτομία και μια περισσότερο ψηφιακή οικονομία στην Ευρώπη, κάτι που προϋποθέτει ένα καλύτερο οικοσύστημα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Διοχετεύουμε τα χρήματά μας όπου χρειάζονται».

Το τρίτο αυτό στάδιο της χρηματοδότησης της σύμπραξης αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών για ένα ευρύ φάσμα τομέων. Η χρηματοδότηση θα χορηγηθεί μέσω 20 κοινοπραξιών, δηλαδή ομάδων από το διαδικτυακό οικοσύστημα.

Σε αυτό περιλαμβάνονται επιταχυντές, πλατφόρμες συμμετοχικής χρηματοδότησης, επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, κοινούς χώρους εργασίας, περιφερειακοί χρηματοδοτικοί οργανισμοί, ενώσεις τεχνολογικών εταιρειών και ΜΜΕ, καθώς και επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι κοινοπραξίες θα επιλεγούν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να μεγιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της χρηματοδότησής τους μέσω του διαδικτυακού οικοσυστήματος.Οι υπηρεσίες και εφαρμογές θα βασιστούν σε τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Επιτροπής για τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By