Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μηλιός: Διαγραφή δανείων σε όσους δεν έχουν εισοδήματα

«Εμείς προτείνουμε ένα ενδιάμεσο φορέα , δημόσιου συμφέροντος ανάμεσα στις τράπεζες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

milios featured

Τη σύσταση ενός ενδιάμεσου φορέα  μεταξύ των τραπεζών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του τμήματος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

«Εμείς προτείνουμε ένα ενδιάμεσο φορέα , δημόσιου συμφέροντος ανάμεσα στις τράπεζες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , ο οποίος φορέας θα κάνει μια καταγραφή , μια ταξινόμηση, έτσι ώστε μια κατηγορία που είναι δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν, γιατί αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν κανένα εισόδημα, θα μπορούσαν να διαγραφούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως: «Κάποια άλλα υπάρχει περίπτωση να παγώσουν , δηλαδή χωρίς πληρωμή τόκων. Να μπορέσει η μικρή επιχείρηση να έχει μια επανεκκίνηση και να επιμεριστεί το βάρος, μ’ ένα τρόπο που έχουμε υπολογίσει ότι μπορεί να γίνει έναντι στους δανειολήπτες , στις τράπεζες και στο δημόσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ξανά χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας».

Απέρριψε δε τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως : «Αυτό που διαβλέπω είναι ότι αυτή η ρύθμιση που λέει η κυβέρνηση ότι θα κάνει θα είναι πάλι τραπεζοκεντρική , δηλαδή πάλι ο τραπεζίτης θα έχει τον τελικό λόγο. Θα αποφασίζει ποιος είναι ο συνεργαζόμενος δανειολήπτης και επομένως το βασικό και μάλλον το μόνο θα είναι ο ισολογισμός της τράπεζας. Επίσης φοβάμαι πάρα πολύ ότι θα υπάρξουν φωτογραφικές διατάξεις που θα αφορούν όχι την πλειοψηφία του κόσμου ( δηλαδή τις μικρές επιχειρήσεις ) αλλά πολύ μεγάλα συμφέροντα. Για μια ακόμη φορά θα δούμε τα χρέη τους να επεκτείνονται σ ένα πολύ μακρό μελλοντικό ορίζοντα κι όχι να διαγράφονται».

By