Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις σε Γεωργιάδη και Βρούτση για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας της Μήλου

Ενάντια στην απόφαση για το κλείσιμο του κέντρου υγείας του νησιού οι Συλλογικοί Φορείς της Μήλου αποφάσισαν μεταξύ των άλλων την μήνυση ενάντια στους Υπουργούς Υγείας Γεωργιάδη και Βρούτση

mylos2

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού εργατικού κέντρου, ύστερα από τα αποτελέσματα της σύσκεψης μεταξύ Συλλογικών Φορέων Μήλου και Συνέδρων Εργατικού Κέντρου Μήλου με θέμα «Περαιτέρω ενέργειες για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου και ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μήλου», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Μήνυση στους Υπουργούς Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, από τον Δήμο Μήλου και όλους τους Φορείς Μήλου.
  •  Συντονισμός με τα νησιά που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τη Μήλο.
  • Αντιπροσωπεία στους Υπουργούς και απαίτηση λύσης των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας.

Για να συντονίσει τις παραπάνω ενέργειες ορίστηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Κυπραίο Σταμάτη, Μάλλη Γεώργιο, Μαρτάκη Γεώργιο και Νίνο Φραντζέσκο.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου πρόσφερε βοήθεια στους αστέγους της Αθήνας, συγκεντρώνοντας και στέλνοντας στο Ίδρυμα Στήριξης Αστέγων Αθήνας, 55 κιβώτια με ρούχα. Επίσης το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, από πρωτοβουλία ιδιωτών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Πηγή: www.ertopen.com

By