Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μηταράκης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό

Σταδιακή ενίσχυση της ζήτησης και στην εγχώρια αγορά

Chinese Deputy Finance at the Ministry for Development / Κιν

Στα 790 εκατομμύρια ευρώ έχουν φτάσει τα κέρδη του κράτους από τις παραχωρήσεις εκμετάλλευσης και τις πωλήσεις ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Κατά την διάρκεια του 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, αφού το περιθώριο βελτίωσης είναι μεγάλο και υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα παντός είδους, ενισχύοντας σταδιακά τη ζήτηση και στην εγχώρια αγορά«.

Όπως εξήγησε, ειδικά τώρα, που ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεπερνά τις προβλέψεις, αφού εκτιμάται ότι η συνολική τουριστική ροή του 2014 θα ανέλθει σε 22,5 εκατ. τουρίστες, η κτηματαγορά έχει μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το momentum για την προσέλκυση αγοραστών ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Ελλάδα μπήκε τον Αύγουστο στο top-10 των αμερικανικών αναζητήσεων για αγορές ακινήτων (ανάλυση της Omniture Discover και στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας αγγελιών ακινήτων Realtor.com).

By