Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μηταράκης: «Χρονιά ρεκόρ για τον αναπτυξιακό νόμο»

«Υπογράψαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 1,7 δισ. ευρώ»

apostolos-tzitzikostas-arxeiou

Μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιζικώστα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης δεσμεύτηκε για την μεταφορά κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων στην περιφέρεια εντός της εβδομάδας.

Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι «ώριμες» πληρωμές από επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί και ήδη λειτουργούν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα κατατεθεί μέσα στο 2014 στη Βουλή, αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε ότι «φέτος ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον αναπτυξιακό νόμο, καθώς υπογράψαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 1,7 δισ. ευρώ».

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία» για την Ελλάδα τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και τόνισε ότι με τον υφυπουργό συζήτησαν το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα ΣΔΙΤ σε τομείς όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και η δημιουργία μαρινών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, και Χαλκιδική, για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο της περιφέρειας, κυρίαρχος στόχος του οποίου είναι «η αναχαίτιση της ανεργίας, η οποία στη Β. Ελλάδα έχει φτάσει το 60% στους νέους ανθρώπους και συνολικά κοντά στο 30%».

By