Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητροπολίτης Γόρτυνος: Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα

Χριστιανικό παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Ιερεμία, που ζητά από τους ορθόδοξους ψηφοφόρους να κάνουν πρώτα το σταυρό τους πριν ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη

gortinos699_290114

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα.

«Όποιος με πειράξει το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα, γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο τον Ε’» είπε.

Ο μητροπολίτης δεν αναφέρθηκε μόνο σε εκκλησιαστικά ζητήματα, αλλά έθιξε και πολιτικά θέματα. Ζήτησε από τους Έλληνες ορθόδοξους ψηφοφόρους να κάνουν πρώτα το σταυρό τους πριν ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη.

«Ο άρχοντας της χώρας μας να κάνει το σταυρό του. Δεν λέμε να κρατάει και κομποσκοίνια – που να τον βρούμε τέτοιον – αλλά να λέει πιστεύω στο Χριστό πιστεύω στην Παναγιά, όχι να λέει “εγώ δεν πιστεύω”».

Και συνέχισε: «Χριστιανέ, άκου να σου πω, η ψήφος είναι τίμιο πράγμα. Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου ώστε να ρίξεις το ψηφοδέλτιο», πρόσθεσε. Κυριολεκτικά ωρυόμενος φώναξε: «Εσύ που ανάβεις καντήλι στην Παναγιά θα δώσεις ψήφο σ’ αυτόν που δεν πιστεύει;». Και πρόσθεσε ότι η ψήφος πρέπει να αναδείξει «άρχοντα που να πιστεύει στον Χριστό, να τον βλέπουμε στις παρελάσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By