Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητρόπουλος σε Τσίπρα: Να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας…

«Πρέπει να γίνει πάραυτα μια περαιτέρω αποσαφήνιση της κεντρικής πολιτικής γραμμής»

tsipras deth-4

Να αποτραπεί το νέο και καταστροφικότερο κύμα νέας μείζονος εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά με εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε στην ηγεσία του κόμματος ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ επιμένει στη στρατηγική της αυτοδυναμίας και επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω αποσαφήνισης της πολιτικής γραμμής μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να γίνει πάραυτα μια περαιτέρω αποσαφήνιση της κεντρικής πολιτικής γραμμής μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, που θα την ακολουθούν όλοι» αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και που αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr ο Αλέξης Μητρόπουλος. Παράλληλα τάσσεται υπέρ της στρατηγικής της αυτοδυναμίας:.

«Ως προς τις προϋποθέσεις επιτυχίας του προγράμματός μας, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δηλαδή η πολιτική αυτονομία, είναι η πρώτιστη επιδίωξη. Το δίπτυχο «κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ισχυρή -κατά το δυνατόν ευρύτατη- λαϊκή στήριξη» που θα επιβάλλει και την αλλαγή στάσης των ΜΜΕ, είναι ο αναγκαίος όρος επιτυχούς εφαρμογής των προγραμματικών μας δεσμεύσεων».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εάν αυτή δεν παγώσει την εφαρμογή των μνημονίων και δεν συνομολογήσει τη μη βιωσιμότητα του χρέους:

«Ως προς τις διαχεόμενες «συναινετικές» προσεγγίσεις, είναι ευνόητο ότι καμιά (ούτε και διαδικαστική-θεσμική) συνεννόηση δεν μπορεί να γίνει, αν η κυβέρνηση δεν «παγώσει» την εφαρμογή των Μνημονίων και δεν συνομολογήσει το μη βιώσιμο του χρέους και την έναρξη της διαδικασίας διαγραφής του».

Παράλληλα απευθύνει σειρά προτάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εσωστρέφεια, για την οποία αναφέρει με νόημα: «Καθήκον όλων μας είναι, απ’όπου και αν προερχόμαστε, να αποτραπεί το νέο και καταστροφικότερο κύμα μείζονος εσωστρέφειας που διαφαίνεται ότι αναπτύσσεται εντός των αποκομμένων από την κοινωνία (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) Οργανώσεων.

Γιατί, εάν χαθούν ή απογοητευθούν οι κοινωνικοί σύνδεσμοι και πρυτανεύσει το αίσθημα της αποκλειστικής «ιδιοκτησίας» της ιδεολογίας και του λαού, τότε δημιουργούμε την τέλεια συνταγή της αποτυχίας μας».

Μεταξύ των προτάσεων που απευθύνει ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι η δημιουργία ατύπου οργάνου επικοινωνίας και συντονισμού των προεκλογικών ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ, αρχές για την εμφάνιση των στελεχών στα ΜΜΕ, απαγόρευση δηλώσεων στελεχών σε κεντρικά ζητήματα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση των αρμοδίων τμημάτων της ΠΓ που θα οριστούν.

Επίσης αναβάθμιση του ρόλου της Πολιτικής Γραμματείας, συχνότερες συνεδριάσεις σε Ολομέλεια και Τμήματα, ενημερωτικές συνεδριάσεις και για τα ίδια τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

By