Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο»

Δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις μέσα το 2014 – Απολύσεις μόνο από τις συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων

mitsotakis-kiriakos

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα (μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου) άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος είπε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων που μονιμοοποιήθηκαν παράνομα. «Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε μια υποψία ότι υπάρχουν παρατυπίες και πρέπει να το ελέγξουμε» εξήγησε.

Για την κατάργηση των 23 φορέων είπε ότι περίπου 200 άτομα πρόκειται να απομακρυνθούν, είτε με απόλυση είτε με κινητικότητα, ανάλογα με τη νομική μορφή του φορέα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις εντός του 2014, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων εφόσον συγχωνευθούν ή κλείσουν φορείς του Δημοσίου.

Αναφερόμενος που στην κριτική που τού ασκείται, ιδίως από τον προκάτοχό του Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική. Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, διαδικασίες και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού. Ποτέ δεν είπα ότι με ένα νομοσχέδιο θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας».

Να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι πρέπει «να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων. Δεν επηρεάζονται ουσιαστικά οι επιλογές των πολιτών, σε μια εποχή που τα κόμματα έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, η στήριξη έχει πολύ μικρότερη σημασία».

Ζήτησε ωστόσο την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα όσων θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.

Όσον αφορά ειδικότερα την υποψηφιότητα Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δυο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών».

Διαβάστε για τις απολύσεις στο Δημόσιο

By