Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Δεν θα απολυθεί το 15% των υπαλλήλων που θα αξιολογηθεί με χαμηλό βαθμό

«Δεν υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι απολύσεων»

mitsotakis800i_061113

Τη διαβεβαίωση ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πάρουν χαμηλό βαθμό στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν θα απολυθούν, επανέλαβε κατηγορηματικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον Real fm.

«Άριστα θα παίρνει το 25% και θα υπάρχει και ένα 15% το οποίο θα παίρνει λιγότερο βαθμό.Αυτό το 15% δεν θα είναι δεξαμενή διαθεσιμότητας, απολύσεων, ούτε και μείωσης μισθών» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ψεύδονται «όσοι έρχονται και λένε ότι ψάχνουμε περεταίρω δεξαμενές για να απολύσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες απολύσεις, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει πως «Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απολύσεων ούτε για το 2015 ούτε για το 2016 ούτε για το 2017″.

Σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης επεσήμανε πως ακύρωνε κάθε προσπάθεια αξιολόγησης το γεγονός πως » όλοι έπαιρναν άριστα» και επικαλέστηκε την ΑΔΕΔΥ η οποία, όπως ανέφερε, «αναγνωρίζει ότι για 1η φορά υπήρξε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Απομακρύνονται άνθρωποι όταν διαπιστώνεται μέσα από την διαδικασία είτε ότι είχαν πέσει σε πολύ βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, είτε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις διορισμού τους» και σχολίασε πως «αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία πρόσληψης των νέων Προισταμένων στο δημόσιο ο υπουργός διευκρίνισε :«Το ΑΣΕΠ είναι μια ανεξάρτητη αρχή επιλογής προσωπικού. Μη συγχέουμε τη διαδικασία των προσλήψεων με την αξιολόγηση του προσωπικού. Το ΑΣΕΠ ενισχύεται».

By