Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Διαψεύδει για εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ στο Δημόσιο

Δεν θα υπάρξει εξίσωση μισθών σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

mitsotakis800ii_061113

Εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε την πιθανότητα εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Το ποσό αυτό αριθμητικά φτάνει τα 586 ευρώ, όμως ο υπουργός τονίζει τις διαφορές μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα παρά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ανοιχτή χρήση δημόσιων δεδομένων από την επιτροπή.

«Κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει μηνιαίο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο, διότι στο μεν ιδιωτικό τομέα έχουμε 14 μισθούς και στον δημόσιο 12, άρα οποιαδήποτε τέτοια σύγκριση σε επίπεδο μηνιαίων μισθών είναι από τη φύση της άδικη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Εξάλλου, «δεν λαμβάνεται υπόψη και το ότι ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο αφορά στον υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπάρχει μια προσαύξηση ανάλογα με τα εκπαιδευτικά προσόντα που δεν υπάρχει κατ” ανάγκη στον ιδιωτικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το Δημόσιο χρειάζεται να κάνει πραγματική χρήση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου που προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας, αξιολογώντας τον υποψήφιο υπάλληλο και διαμορφώνοντας σ” αυτόν «πραγματική συνείδηση δημόσιου λειτουργού».

By