Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις

«Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις, απλά ψεύδονται»

mitsotakis800i_061113

Στη διαβεβαίωση πως η αξιολόγηση σε καμία περίπτωση δεν ισούται με απολύσεις, προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο υπουργός διευκρίνισε πως «θα είναι συγκριτική γιατί πρέπει να υπάρχουν κίνητρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι έχουν βρεθεί οι δεξαμενές από όπου θα προκύψουν οι 6.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν το 2014, όπως ορίζει η μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις, απλά ψεύδονται» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊστάμενους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους τους. Υπάρχουν κάποιοι στους οποίους πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Αποτιμώντας το έργο του στο υπουργείο, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι σιωπηλής πλειοψηφίας που υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες. «Είναι επιτυχία για τη χώρα το γεγονός ότι όλοι λένε ότι για πρώτη φορά γίνονται πράγματα στη Δημόσια Διοίκηση», σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

By