Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση προχωρά κανονικά»

«Η λύση είναι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις»

mitsotakis800ii_061113

«Υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση στην κυβέρνηση, η ακατάσχετη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αντανακλαστικά και στο δικό μας χώρο για να πάμε να αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ» παραδέχθηκε στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριακός Μητσοτάκης.

«Οι σωστές μεταρρυθμίσεις φέρνουν ψήφους, δεν διώχνουν. Η λύση είναι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ δεν κόμμα λαϊκισμού, είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα, υπάρχει διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από το Μιλάνο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για προληπτική γραμμή χρηματοδότησης έκλεισε το θέμα για την κυβέρνηση. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι σωστή, βγαίνουμε από το νοσοκομείο, και δεν μπορούμε να παμε στο μαραθώνιο την επόμενη ημέρα, δεν είναι ακόμη η χώρα έτοιμη να αναλάβει το ρίσκο να δανείζεται με 7% και 8% επιτόκιο».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα κόμματα όπως οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, τα κόμματα υπερδανείστηκαν όπως και ορισμένες επιχειρήσεις αξιοποιώντας τα πολιτικά τους ερείσματα».

Σχετικά με τις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για δωροδοκίες και εξυπηρετήσεις σε επιχειρήσεις μέσω τροπολογιών μίλησε για επάνοδο στο ’85, στην εποχή του Αυριανισμού, του χειρότερου ρεύματος που έζησε η μεταπολίτευση. «Σήμερα είναι 18 Οκτωβρίου, ημέρα που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του ’81, αυτό το έργο δεν θέλω να το ξαναδώ» ανέφερε ακόμη.

Όσον αφορά στους ελέγχους για παράτυπες μετατροπές συμβάσεων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεμήνυσε ότι οι δήμαρχοι που δημόσια λένε ότι δεν θα εφαρμόσουν ψηφισμένο νόμο του κράτους χωρίς την αίσθηση του τι κάνουν θα λογοδοτήσουν και ότι «θα βρούμε αυτούς που έκαναν κατάχρηση του ΠΔ και μπήκαν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα».

«Ο έλεγχος θα προχωρήσει κανονικά. Η εφαρμογή της αξιολόγησης προχωρά κανονικά, και το ίδιο ισχύει για τον έλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων, έχω ευθύνη για όσους δεν μονιμοποιήθηκαν, τους περισσότερους, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις» υπογράμμισε.

«Δεν γίνεται να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, δεν πρέπει να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι έλεγχοι πρέπει να εφαρμόζονται; Από τους δήμαρχους υπάρχει αντίσταση γιατί κάτι φοβούνται, γιατί ξέρουν την αλήθεια, και ξέρουν ότι ξέρουμε και εμείς την αλήθεια, αλλά θέλουμε τους φυσικούς φακέλους» επεσήμανε.

«Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απολύσεων, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στο ζήτημα των απολύσεων, όμως θα προκύψουν και το 2015 απολύσει με πλαστά πιστοποιητικά, πρέπει να εμπεδώσουμε επιτέλους στη δημόσια διοίκηση την αίσθηση ότι υπάρχει κράτος δικαίου να σταματήσουμε με τις παλιές κακές πρακτικές του παλιού πελατειακού κράτους» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

By