Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Η νομιμότητα δεν είναι αλα καρτ

Mήνυμα Μητσοτάκη στη Δούρου

mitsotakis maximou

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα αποσταλούν σήμερα όλες οι υποθέσεις των δήμων που δεν επέτρεψαν τον έλεγχο από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, προειδοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την εισήγησή της, που υπερψηφίστηκε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

«Έχω εκθέσεις από το σώμα επιθεωρητών-ελεγκτών. Σήμερα αυτές τις εκθέσεις θα τις διαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega, και επεσήμανε πως η πρακτική του «όχι στον έλεγχο» έτυχε πολιτικής στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νομιμότητα δεν είναι αλα καρτ. Νομιμότητα σημαίνει να εφαρμόζεις ψηφισμένο νόμο της ελληνικής βουλής και δικαστικές αποφάσεις», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης για την στάση που τηρεί η κ. Δούρου ενώ κάλεσε την περιφερειάρχη Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Να κρατάει για τον εαυτό του ο Άδωνις το τι θα κάνει με τις καταθέσεις του»

Εν τω μεταξύ αποστάσεις από τις δηλώσεις του  Άδωνι Γεωργιάδη για τις καταθέσεις στις τράπεζες αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, κράτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά.
«Το τι επιλέγει κανείς να κάνει σε προσωπικό επίπεδο, ενδεχομένως πρέπει να το κρατάει για τον εαυτό του και να μη το δημοσιοποιεί», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Ο υπουργός εκτίμησε, πάντως, πρώτα πως ούτε η κυβέρνηση προβλέπεται να πέσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει την εξουσία.

By