Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Θανάσιμα επικίνδυνος ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική

«Είναι τραγωδία να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά προβλήματα», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

mitsotakis

Σε εκδήλωση στην οικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα παρευρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αφού αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι τραγωδία να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά προβλήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνος στην εσωτερική πολιτική, αλλά θανάσιμα επικίνδυνος στην εξωτερική πολιτική.

Στην εκδήλωση που έγινε σε στενό κύκλο παρέστησαν τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού Ντόρα, Κυριάκος, Κατερίνα και η αδελφή του Αρτεμισία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά από πρόσκληση του πρέσβη Τζων Κιττμερ φύτεψε στους κήπους της οικίας του μια αμυγδαλιά ως σύμβολο ενότητας των ισχυρών δεσμών φιλίας Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας.

Η βρετανική κατοικία είχε χτιστεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη δεύτερη σύζυγο του Έλενα Σκυλίτση για να χρησιμοποιηθεί ως προσωπική κατοικία.

By