Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

K.Mητσοτάκης: Tέλη Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας

Θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία, δήλωσε ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης

maximou-shadowΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο  Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο τον σχεδιασμό για το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο τομέα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ορίζοντας λήξης υλοποίησης του δεύτερου αυτού «κύματος» είναι το τέλος Σεπτεμβρίου τονίζοντας ότι σε αυτό θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία του δεύτερου κύματος για τη μείωση του μεγέθους του Δημόσιου θα προέλθουν από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας οδηγεί στον εντοπισμό των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες για να ενταχθούν στην κινητικότητα».

«Έχω ξαναπεί ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας οριζόντια μέτρα και παρεμβάσεις» συμπλήρωσε, ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου επαρκεί για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε με έμφαση ότι  «ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο».

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By