Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: «Στη δεξαμενή της κινητικότητας βρήκα μηδέν»

Ευθύνες στον προκάτοχο του Αντώνη Μανιτάκη, αλλά και στους δήμους, επέρριψε για το θέμα της κινητικότητας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για απολύσεις επίορκων και δήλωσε ότι δεν θα έλθει καταστροφή στη χώρα εάν δεν υπάρχουν σχολικοί φύλακες.

fosphotos.com
fosphotos.com

«Στη δεξαμενή της κινητικότητας βρήκα μηδέν», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε λίστα με συγκεκριμένους υπαλλήλους που θα υπάγονταν σε κινητικότητα, προσπαθώντας να αιτιολογήσει τις οριζόντιες αποφάσεις που ελήφθησαν και πρόσθεσε ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup εάν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών δεν είχαν καταλήξει στις συγκεκριμένες λύσεις.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης τους δήμους για κωλυσιεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους, θα ήμασταν πιο δίκαιοι». Υποστήριξε ότι ο ίδιος προσπαθεί να είναι όσο πιο δίκαιος γίνεται και ότι δεν κοιμάται τα βράδια.

«Έπρεπε να γίνει μια αξιολόγηση των αναγκών και έπρεπε να βρούμε ανθρώπους που θα μπουν στη δεξαμενη της κινητικότητας υπό μεγάλη πίεση χρόνου. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται…Δεν κοιμάμαι εύκολα με αυτές τις αποφάσεις. Δεν εύχομαι σε πολλούς να είναι στη θέση αυτή», είπε ειδικότερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ξεκαθάρισε ότι όποιος υπαχθεί σε κινητικότητα θα απολύεται εάν δεν αποδεχθεί τη θέση που θα του προταθεί και όσον αφορά στους σχολικούς φύλακες αρνήθηκε να προβλέψει πόσοι εξ αυτών θα παραμείνουν, ενώ σχολίασε μάλιστα ότι: «Δεν θα επέλθει καταστροφή στη χώρα, εάν δεν επιτελείται αυτή η δουλειά.»

Οι σχολικοί φύλακες αλλά και πλεονάζον προσωπικό από το υπουργείο Παιδείας θα ενταχθούν στο πρώτο κύμα κινητικότητας άμεσα, ενώ η δημοτική αστυνομία στο δεύτερο κύμα το Σεπτέμβριο.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι η κύρια δεξαμενή, από την οποία θα προέλθουν κατά βάση οι 2.00ο απολύσεις του 2013, θα είναι οι επίορκοι, καθώς εκκρεμούν περίπου 1.000 υποθέσεις, ενώ κριτήριο για όσους υπαχθέντες στην κινητικότητα δουν οριστικά την έξοδο θα είναι ο τρόπος πρόσληψης. «Μπήκες από το ΑΣΕΠ ή μπήκες από την πίσω πόρτα;», σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επαναφέροντας ουσιαστικά τη γραμμή των απολύσεων επίορκων, την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους άμεσης και «με τη μία» εύρεσης ικανού αριθμού υπαλλήλων προς απόλυση με τη συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By