Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Την πόρτα της εξόδου θα βλέπουν οι «τεμπέληδες» υπάλληλοι

  Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στη Βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης της μονιμότητας των υπαλλήλων που δεν αποδίδουν

vouli622_414

Σπίτι τους  θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους.  Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στη Βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης της μονιμότητας των υπαλλήλων που δεν αποδίδουν, αφήνοντας μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθεί στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος η ρύθμιση που θα άρει το καθεστώς προστασίας τους.

Εκφράστηκε θετικά για το περίφημο opengov του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο απαξιώθηκε ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως σκοπεύει να το εφαρμόσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επιλογή υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου.

Δεν θα λέγεται σε καμία περίπτωση opengov, διευκρίνισε, αλλά για παράδειγμα «Μηχανισμός Αξιοκρατικής Επιλογής», τον οποίο και θα συστήσει για την θέση του επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Οι διαφορές δε, με το opengov θα είναι ότι οι επιλογές αφενός δεν θα είναι χρονοβόρες και αφετέρου θα είναι απόλυτα αξιοκρατικές.

By