Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Το Δημόσιο μας οδήγησε στη χρεοκοπία

Την άποψη ότι εάν η μείωση του δημοσίου είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis maximouΟ υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε στο  ΣΚΑΪ 100,3 ότι ένας από τους λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία ήταν επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν «ακούμπησαν» το σκληρό πυρήνα του δημοσίου, διότι όπως είπε τα κόμματα εξουσίας αντιλαμβάνονταν το κράτος ως μηχανισμό διορισμών.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε μάλιστα ότι το δημόσιο χρειάζεται ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας  – προαιρετικά- και αυτό είναι βέβαιον ότι θα γίνει. 

Επανέλαβε επίσης ότι παρόλο που κινητικότητα και απολύσεις δεν ταυτίζονται, θα υπάρξουν περιπτώσεις υπαλλήλων που αφού υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα δουν οριστικά την έξοδο από το δημόσιο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μία μικρή μειοψηφία. Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα προκύψουν κυρίως από άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, όπως οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι και εκείνοι των οποίων η σχέση εργασίας με το δημόσιο πρόκειται ούτως ή άλλως να λήξει.

“Οσον αφορά στη δημοτική αστυνομία, εκτίμησε ότι το σύνολο των δημοτικών αστυνομικών θα μετακινηθεί άμεσα σε άλλες θέσεις πολύ πριν παρέλθει η προθεσμία της οκτάμηνης παραμονής σε διαθεσιμότητα, διότι υπάρχει σημαντική ζήτηση από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες. Υπεραμύνθηκε δε της απόφασης για κατάργηση του σώματος, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αστυνομία δε λειτουργούσε αποτελεσματικά, παρόλο που διέθετε αξιόλογο προσωπικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By