Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Δεν θεωρείται πλεονάζον το προσωπικό που μετακινήθηκε με την κινητικότητα

Απάντηση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Μαρίνας Χρυσοβελώνη

vouliΑπομακρύνεται ο φόβος της ανεργίας για τους 1.862 δημοσίους υπαλλήλους που εντάχθηκαν στο πρώτο κύμα κινητικότητας, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το εάν πρόκειται να τεθούν ξανά σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που είχαν μετακινηθεί σε άλλα υπουργεία την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο, ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το εν λόγω προσωπικό.

Ειδικότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει πως «με τον Ν. 4093/2012, εισήχθη ο θεσμός της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ως πάγια και διαρκής διαδικασία, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Βάσει αυτής της πρώτης διαδικασίας κινητικότητας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η μετακίνηση 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δημόσιες υπηρεσίες, με στόχο την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών τους. Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θεωρεί ότι, ενόψει της εφαρμογής του Ν. 4172/2013, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πλεονάζον το εν λόγω προσωπικό».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By