Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014

Την Τετάρτη οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων θα παραδώσουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Το γεγονός ότι στην πρώτη φάση της κινητικότητας η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να λάβει οριζόντια μέτρα γιατί την πίεζαν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αποκάλυψε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τώρα είμαστε πιο άνετη και γίνει η αξιολόγηση βάσει κριτηρίων, όπως η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος που είχε μπει κάποιος στο Δημόσιο (διαδικασία ΑΣΕΠ)».

Ο κ.Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχουν δει την πόρτα της εξόδου 15.000 άτομα. Οι απολύσεις, όπως τόνισε, θα προέλθουν ακόμα και από καταργήσεις οργανισμών. Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως θα απομακρυνθούν άμεσα οι «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα από το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα κριτήρια που θα κρίνουν ποιοι εργαζόμενοι θα απολυθούν και ποιοι θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Την Τετάρτη οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων θα παραδώσουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να θέσει τους εργαζόμενους σε κινητικότητα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By