Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: O Τσίπρας δεν θα σταματήσει πουθενά

«Οι συνδικαλιστές προασπίζονται τα συντεχνιακά τους συμφέροντα και όχι το γενικό καλό»

mitsotakis maximou

Σφοδρή επίθεση με αποδέκτες τόσο τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για «συντεχνιακά συμφέροντα» που επικρατούν του δημοσίου συμφέροντος  και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προσπαθεί να κερδίσει τις επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, έριξε ευθείες βολές στον συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο αναφέροντας χαρακτηριστικά «οι ίδιοι που επικαλούνται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, όταν απολογούνται -και αναφέρομαι στον κ. Φωτόπουλο- για κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται οτι η περιουσία της ΔΕΗ δεν ειναι δημόσια» και κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι «προασπίζονται τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα και όχι το ευρύτερο καλό».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας δεν θα σταματήσει πουθενά προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις» και πρόσθεσε «το δημοψήφισμα είναι άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει ένα τελείως ετερόκλητο μέτωπο πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας».

Μάλιστα ο υπουργός εξέφρασε την απορία του που ο ΣΥΡΙΖΑ «στην αγωνιώδη προσπάθειά του για να βρει 120 Βουλευτές, συντάσσεται και με το ΚΚΕ, το οποίο θέτει ως όρο την κατάργηση όλων των Νόμων που διέπουν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην προσπάθεια του να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη «συντάσσεται με τα πιο ακραία στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ διευκρίνισε πως «Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός», ωστόσο παραδέχθηκε πως «το δημόσιο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει πραγματική εξυγίανση δημόσιας επιχείρησης προκείμενου να υπάρξει όφελος και για τον πολίτη».

By