Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: O Tσίπρας συμμαχεί και με προφυλακισμένους

«Χρησιμοποιεί την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση»

mitsotakis800i_061113

Ευθείες βολές κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως προκειμένου να ανατρέψει στην κυβέρνηση δεν διστάζει να συμμαχήσει ακόμα και με «προφυλακισμένους».

«Προσπαθεί να συγκροτήσει μία ετερόκλητη συμμαχία με διάφορες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών δυνάμεων, των οποίων η πλειοψηφία των βουλευτών βρίσκεται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός επεσήμανε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είχε καμία δυσκολία να συναθροίσει τις ψήφους του με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» και πρόσθεσε «αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια. Έχουν έναν και μόνο συγκεκριμένο σκοπό – πως κατά παράβαση του πνεύματος του συντάγματος – θα χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή, για να ρίξω την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Μητσοτάκης το απέκλεισε κατηγορηματικά, ενώ επανέλαβε ότι δεν έχουν τεθεί άλλοι ποσοτικοί στόχοι διαθεσιμοτήτων και απολύσεων από το 2015 και μετά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να απογραφούν τα νομικά πρόσωπα, διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν συνέπειες. «Θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις είτε στα νομικά πρόσωπα είτε στους δήμους που τα εποπτεύουν», επισήμανε, λέγοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν απογράφονται, επειδή «δεν θέλουν να μάθουμε πόσο πληρώνονται».

 

By