Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια βραδιά στο Balthazar

Οι ψίθυροι της αγοράς για ΤΤ, Alpha, Eurobank και ο Χρήστος Μεγάλου

Του Αντώνη Τάντουλου

yithiroi1Παλιά το Balthazar αποτελούσε καλοκαιρινό σημείο συνάντησης των ανθρώπων της αγοράς, με τις φήμες να θέλουν πολλά deals να έχουν κλειστεί εκεί. Την περασμένη εβδομάδα πάντως το μπαρ άρχισε να θυμίζει τις παλιές του δόξες με τον νέο επικεφαλής της Eurobank κ. Χρηστό Μεγάλου να φιγουράρει σε κεντρικό τραπέζι, τον πρώην εισηγμένο και παραλίγο υπουργό κ. Γιώργο Βερνίκο παραδίπλα, ενώ στην συνηθισμένη γωνιά βρισκόταν ο χρηματιστής Σπύρος Μπέλλος.

Και όπως συνήθως συμβαίνει, το παρόν έχει δώσει και η νέα φουρνιά χρηματιστών, που εξακολουθούν να βλέπουν με δέος τους παλαιούς άρχοντες του ταμπλό…

Για τα μάτια του Τ.Τ.

Ακούγεται πως η Alpha Bank ήταν η τράπεζα που αντέδρασε εντονότατα στην πρόθεση του ΤΧΣ να «δώσει» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Eurobank, αλλά αναφερόμαστε φυσικά σε φήμες που δεν επιβεβαιώνονται και ενδεχομένως να πηγάζουν από «αντίπαλο» στρατόπεδο.

Πάντως, η αγορά που της αρέσει να σκέπτεται «ανάποδα» δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Alpha Bank εξακολουθεί να έχει μεγάλη έκθεση της τάξεως των 5 δισ. ευρώ στον ELA, ο μηχανισμός που είχε δημιουργηθεί για να κρατήσει ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να ανακεφαλαιοποιηθούν.

Να λοιπόν ένας καλός λόγος για να θέλει το Τ.Τ. δεδομένου ότι θα την «ξαλάφρωνε» σε σημαντικό βαθμό από το άγχος του ELA. Και άπωσης καλός λόγος για να υπάρξει… τόσος εκνευρισμός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By